Kõik kaugelt hiinamaalt oodatud pakid on tasapidi kohale jõudnud. Me oleme robotile üli tähtsad käpad kokku pannud. Meil olid mõned väga keerulised plaanid aga lõpus otsustasime et, kasutame lihtsat ja töökindlat lahendust. Liimime ühe lego jupi servo külge kuuma liimiga. See töötas üllatavalt hästi ja on väga vastupidav ja kerge.

Järgmisena tuli küsimus et kuidas me need käpad takistustest kõrgemale tõstame. Meie algne plaan oli kasutada mingit tüüpi vintsi süsteemi – kinnitada käpp nööri külge ja siis nöör ülesse kerida. Lõpuks ostasime me et, see ei oleks niimoodi üldse stabiilne. Seejärel oli meil käärtõstuki laadse mehanismi kasutamise mõte. See oli muidu hea mõte aga me ei leidnud materjale mis oleksid piisavalt vastupidavad ja kerged et, sellist mehanismi valmistada. Lõpuks jõudsime me väga lihtsa lahenduseni. Lihtsalt võtame ühe servo, paneme selle otsa pika pulga ja seejärel selle otsa omakorda meie käpaga servo. See annab meile lihtsa lahenduse mis laseb käpad kiiresti ja töökindlalt eest ära tõsta.

Küll aga sellel plaanil nagu tundub et, igal teisel esinesid mõned probleemid. Nimelt, Servod mille me olime tellinud olid nii väikesed kui võimalik. See oli hea sest, need olid väga kerged ja odavad. Aga, Selle ülesande jaoks ei tundunud nad olema piisavalt tugevad. Aga võttes nii lühikesed pulgad kui võimalikud ja lõigates need nii õhukeseks kui võimalik niimoodi et, need veel väga ei kõigu suutsime saada süsteemi kus käpad olid üles tõstetavad.

Selle misiooni käigus õnnestus meil ka kahjuks hävitada üks väike servokene. See postitus on pühendatud nendele vapratele elektroonilistele komponentidele, kes on andnud oma elud selle jaoks et, viia edasi meie roboti ehitust. Puhake rahus väikesed vaprad jupid.


Kristjan Variksoo

Ma tegelen palju arvutitega. Mulle meeldib programmeerida ja valmistada veebilehti. Minu tehtud asjad ei pruugi näha küll väga ilusad aga need teevad midagi uut ja huvitavat. Ning see on minu arvates kõige tähtsam - Teha midagi uut ja huvitavat.

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.