7. ja 8. detsembril käisime Rakke Robootikutega üritusel nimega Teeviit tegemas töötube. Meil oli 3×6 m suurune box, kus näitasime 3D skannerit, plotterit, Dashi, Proboti ja Makey Makeysid. Läksime sinna autoga ja startida proovisime kell seitse. Välja tuli nagu alati, tund aega hiljem – kell 8.

Dash

Väike sinine ringi sõitev ja lobisev robot, oli meie reklaam, meelitades vaatajad sinna tagumisse näituse nurka, kuhu meid oli paigutatud.

Plotter

Plotter on suur beež masin põrandal

Kasutati algselt 90ndatel arhitektide abivahendina selleks, et keerulisi joonistusi joonistada, kasutasime meie kui lihtsalt A1 paberile piltide joonistamiseks. See tõi ütleks, et kõige rohkem inimesi meie boksi vaatama. Kuna meil ei ole olnud aega tavaliselt plotteriga tegeleda, saime tänu seal veedetud ajale teadma lahedaid nippe ja muid kavalaid trikke Plotteri ja erinevate arvutite ning joonistusprogrammide ühendamise kohta.

Probot

Kollase auto kujuline 8+ lastele mõeldud robot mida võib programmeerida nii arvutis kui ka tema peal olevate nuppudega joonistama ja korduseid kasutama. Teda vaadati vahel kaugelt vahel ligidalt.

Makey Makey

Carolin tutvustab Makey Makeyt

Sellega tegime ka töötuba. Seda vaadati imestusega, sest tänu sellele oli võimalik mängida plaksudega mänge ja söökidega klaverit plinistada. Paljud küsisid kust seda saaks jne. Makey Makey on ideaalne viis dubleerida arvuti klaviatuuri ootamatute elektrit juhtivate asjadega nt. puuviljade, redelite ja miks ka mitte inimeste abil ilma särtsu saamata.

Peale selle, et me töötube tegime käisime me ka ringi ja tutvusime heade elu valikute ja töökohtadega. Saime teada, kuidas on parim viis kandideerida vahetus õpilaseks ja mis koolid kus tegutsevad.


Carolin Ambos

Hirmuäratavalt julge ja entusiastlik väike tüdruk.

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.