Peale paari päevaga põhilise veebilehe ja andmebaasi kirjutamist oli aeg jõuda iga veebilehe kõige aja kulukama osa juurde. Viimistlemine. Veebileht ei pea ainult töötama ja nägema välja okei telefonis. Asi ei ole aga ka ainult silma ilus. Asi on suurest kasutaja kogemuses. Kui veebileht on hästi disainitud ja arvesse on võetud erinevate platformide unikaalsusi siis on veebilehte kasutada mugav. Halvasti disainitud veebilehte on aga raske kasutada ja kasutajad lõpetavad sellise lehe kasutamise vahet pole kui kasulik selle lehe sisu ei pruugi olla.

Sellepärast oli meie prioriteediks teha veebileht kasutaja sõbralikuks. Vahet pole palju see aega võtab või kui närvidele see võib käia siis me peame seda tegema. Sest, Me ei valmista prototüüpi. Me valmistame valmis produkti.

ProbleemLahendus 

(Enne ja pärast keele dialoogi disaini muutust.)

Näitena sellest kui väikeste detailideni me läksime siis me veetsime mitu päeva puhtalt selle kallal, et keele valimis dialoog kasutaks ka kõige tillukesematel ekraanidel ruumi võimalikult ekonoomselt, et kasutaja saaks näha kõiki valikuid ilma ringi liikumata. See võib tunduda nagu lihtne ülesanne aga see nõudis tõsist vaeva, sest iga kord kui tundus nagu asi töötaks ühel ekraani suurusel siis testides seda suurtel ja väikestel ekraanidel ja erinevates brauserites selgus, et on ikkagi mingi probleem. Peale väga suurt tööd õnnestus see keele vahetus kastike saada aga imeilusaks.

Vaadake kaunist prügiboti lehte siit: https://rakkerobootikud.eu/PrügiBot/

 


Kristjan Variksoo

Ma tegelen palju arvutitega. Mulle meeldib programmeerida ja valmistada veebilehti. Minu tehtud asjad ei pruugi näha küll väga ilusad aga need teevad midagi uut ja huvitavat. Ning see on minu arvates kõige tähtsam - Teha midagi uut ja huvitavat.

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.